Zavřít reklamu

Čínský technologický a donedávna i smartphonový gigant Huawei má na svém kontě již tři skládací smartphony – Mate X (2019), Mate Xs (2020) a Mate X2 (2021). Do jeho „ohebného“ portfolia už příští týden přibude nový přírůstek – tentokrát však nepůjde o klasický skládací smartphone, nýbrž o „ohýbačku“ véčkové konstrukce.

Příští ohebný telefon Huawei se bude jmenovat P50 Pocket a představen bude již 23. prosince. Společnost s ním bude chtít podle všeho konkurovat především třetí generaci ohebného véčka Samsungu Galaxy Z Flip.

O zařízení je v tuto chvíli známo jen málo informací; údajně bude vybaveno novou generací kloubu z dílny společnosti Zhaoli Technology, čipsetem Kirin 9000 nebo blíže nespecifikovaným Snapdragonem, duálním fotoaparátem a velkým sekundárním displejem. S největší pravděpodobností je bude softwarově pohánět systém HarmonyOS. Obrázky, kterými Huawei láká na jeho představení, naznačují, že P50 Pocket bude mít texturovaná záda a zářivě kovový rám (zřejmě z nerezové oceli). V tuto chvíli není jasné, jestli se podívá mimo Čínu.

Dnes nejčtenější

.