Zavřít reklamu

Tisková zpráva: Společnost TCL Electronics, jeden z dominantních hráčů v globálním odvětví výroby televizorů a přední značka spotřební elektroniky, získala čtyři prestižní ocenění, která uděluje respektovaná asociace EISA (Expert Imaging and Sound Association).

V kategorii “PREMIUM MINI LED TV 2022-2023” získal toto ocenění televizor TCL Mini LED 4K TV 65C835. Ocenění potvrzuje vysokou kvalitu televizorů LCD. Mezi oceněnými produkty byl dále televizor TCL QLED TV 55C735 a soundbar TCL C935U. Získaly ocenění „BEST BUY TV 2022-2023“ respektive “BEST BUY SOUNDBAR  2022-2023”. Ocenění dokládají, že produkty TCL jsou asociací EISA vnímány kladně pro svůj obrazový i zvukový výkon.

TCL dále získalo ocenění EISA pro TCL NXTPAPER 10s za inovaci v oblasti tabletů. Tento tablet byl poprvé představen na veletrhu CES 2022, kde získal ocenění za šetrnou technologii zobrazování „Eye Protection Innovation Award of The Year“.

TCL Mini LED 4K TV 65C835 s oceněním EISA “PREMIUM MINI LED TV 2022-2023”

Odborníci na zvuk i obraz asociace EISA udělili ocenění Premium Mini LED TV televizoru TCL 65C835. Ocenění potvrzuje vedoucí postavení značky TCL v tomto segmentu. Televizor byl uveden na evropský trh v dubnu 2022.  TCL 65C835 s rozlišením 4K má technologii Mini LED TV a kombinuje QLED, Google TV a Dolby Atmos.

Produktová řada televizorů C835 je perfektním příkladem pokračujícího vývoje technologie Mini LED, kdy předchozí generace této technologie u televizorů C825 získala ocenění EISA “Premium LCD TV 2021-2022”. Nové televizory TCL Mini LED přinášejí jasnější obraz se 100% objemem barev v miliardě barev a odstínů. Televizor je schopen rozpoznávat přehrávaný obsah a poskytovat realistický obraz. Řada C835 díky technologii Mini LED poskytuje sytě černou v odstínech plných detailů. Zobrazení je bez halo efektu. Tato řada má dále vylepšený pozorovací úhel a obrazovka neodráží okolí. Jas dosahuje hodnot 1 000 nitů a vylepšuje zážitek ze sledování televize i při velmi jasných okolních světelných podmínkách.

C835 EISA awards 16-9

Televizory řady C835 vylepšují zážitky z hraní her a nabízejí neuvěřitelně nízkou odezvu, technologie Dolby Vision a Dolby Atmos, Game Bar, technologie ALLM a VRR s podporou frekvence zobrazování 144 Hz. To vše ocení i ti nejnáročnější hráči.

„Úspěšná řada C835 je pro nás důležitá a stále hledáme, co dalšího můžeme vylepšit tak, abychom dostali uživatelský zážitek na ještě vyšší úroveň. Zlepšili jsme významně obraz a přinášíme výkonné HDR renderování díky nejvyššímu nativnímu kontrastu s hodnotami vyššími než 7 000 ku 1 při hodnotách jasu 1 500 nitů, bez nežádoucího halo efektu a s vysokým objemem barev. Velice si vážíme hráčů her a přinášíme jim technologie a funkce, jako jsou 144 Hz, VRR, game bar a nastavení Mini LED, které neovlivňuje herní zážitek. Tato řada je na platformě Google TV pro zábavu bez hranic, a navíc podporuje Airplay pro prostředí Apple,“ říká Marek Maciejewski, ředitel pro vývoj produktů TCL v Evropě.

tcl-65c835-gtv-iso2-hd

„TCL pokračuje ve vývoji technologie zadního podsvícení Mini LED s technologií multizónového stmívání. Navíc je cena televizoru TCL 65C835 neodolatelná. Tento televizor s rozlišením 4K navazuje na předchozí model C825, který také získal ocenění EISA. Má vylepšený pozorovací úhel a obrazovka neodráží okolí. To vše pro jedinečný výkon zobrazení, oslnivý jas a barevné podání v kombinaci se skvělým zobrazením černé a stínů plných detailů při přehrávání v rozlišení HDR s podporou HDR10, HDR10+ a Dolby Vision IQ. Televizor navíc přináší plnou kompatibilitu s herními konzolami budoucí generace. Zážitek ze sledování této televize je umocněn možnostmi platformy Google TV a zvukovým systémem Onkyo, který přináší impresivní audio přednes u tohoto tenkého a atraktivního televizoru. 65C835 je dalším jasným vítězem se značkou TCL,“ říkají porotci EISA. 

TCL QLED 4K TV 55C735 s oceněním EISA “BEST BUY LCD TV 2022-2023”

Televizor TCL 55C735 dokládá, že značka TCL je uznávána také pro schopnost dodávat produkty, které nabízejí jedinečnou hodnotu za vynaložené peníze. Tento televizor byl uveden na trh v dubnu 2022 jako součást nové řady C pro rok 2022, využívá technologii QLED, 144 Hz VRR a je na platformě Google TV. Přináší zábavu ve všech možných formátech HDR včetně HDR10/HDR10+/HLG/Dolby Vision a Dolby Vision IQ. Díky pokročilým funkcím umělé inteligence se tento televizor snadno začlení do chytrého domácího ekosystému a přizpůsobí se okolním podmínkám.

C735 sbar EISA awards 16-9

„S řadou C735 přinášíme nejnovější technologie v cenách, které na trhu nenaleznete. Televizor je učen pro každého: milujete sportovní přenosy, pak získáte perfektní zobrazení pohybu na nativním 120Hz displeji, milujete filmy, pak získáte přístup ke všem streamovacím službám v reálných barvách QLED a ve všech HDR formátech, milujete hraní her, pak získáte 144 Hz, nízkou latenci, Dolby Vison a pokročilý game bar,“ říká Marek Maciejewski, ředitel pro vývoj produktů TCL v Evropě.

tcl-55c735-hero-front-hd

„Chytře navržený styl televizoru TCL 55C735 je snadné si zamilovat. Tento model má mnoho prémiových technologií TCL, a přitom si drží dostupnou cenu. Je to skvělá možnost pro sledování filmů, sportu a hraní her. Kombinace technologie direct LED a VA panelu Quantum Dot vytváří výkon pro mimořádně kvalitní zobrazení přirozených barev a autentického kontrastu s dynamickým mapováním. Navíc je tu Dolby Vision a HDR10+ pro optimální kvalitu přehrávání UHD formátu z disku nebo streamovacích služeb. Kvalita audia je další záležitostí. Dolby Atmos rozšiřuje zvukové pole, které přináší zvukový systém televizoru navržený z dílny Onkyo. 55C735 je také top třídou chytrých televizorů díky platformě Google TV,“ říkají porotci EISA.

Soundbar TCL C935U 5.1.2ch s oceněním EISA “BEST BUY SOUNDBAR 2022-2023”

TCL C935U s oceněním Best Buy Soundbar 2022-2023 dokazuje, že pohlcující zvukový přednes a nejnovější technologie nemusí být vždy za vysokou cenu. Nejnovější soundbar TCL 5.1.2 přináší vše, co uživatel vyžaduje, včetně důrazných basů. Vestavěné výškové reproduktory umožňují prostorový efekt, jako by se předměty vznášely nad hlavami diváků, a technologie RAY•DANZ zajišťuje prostorové zvukové efekty po stranách. TCL C935U přináší špičkové technologie dostupné všem včetně Dolby Atmos a DTS:X, Spotify Connect, Apple AirPlay, Chromecast a podporu DTS:Play-Fi. Soundbar dále podporuje pokročilé mobilní aplikace, včetně AI Sonic-Adaptation.

Navíc, veškerá nastavení jsou nyní snadno dostupná na LCD displeji s dálkovým ovládáním, případně je možné soundbar ovládat hlasově pomocí hlasových služeb pro televizory TCL, jako jsou OK Google, Alexa atd.

„Vracíme se zpět s technologií Ray-Danz s ještě větší silou díky novým měničům a subwooferu. Přinášíme na tucet nových technologií a funkcí včetně DTS:X, prostorové kalibrace a podpory Play-Fi. A je tu vzdálený ovladač a LCD displej pro lepší zážitek. Pro opravdu náročné uživatele navíc přinášíme soundbar X937U, což je verze 7.1.4, která má dva dodatečné přední, nahoru vyzařující, bezdrátové reproduktory,“ říká Marek Maciejewski, ředitel pro vývoj produktů TCL v Evropě.

„Právně ve chvíli, když si myslíte, že jste dosáhli konce v dokonalosti soundbarů, objevíte, že lze udělat ještě víc. C935 spojuje bezdrátový subwoofer s hlavní lištou, které je osazena akustickými výškovými reproduktory pro Dolby Atmos a DTS:X. Navíc akustická technologie TCL Ray-Danz je jedinečným nástrojem pro filmový zvuk v TV. Basy mají sílu, dialog je robustní a zvukové efekty vytvářejí skutečný dojem. Konektivita soundbaru je ve své kategorii nejlepší a kombinuje HDMI eARC pro nastavení u streamovaní s dedikovanými vstupy pro další hardware a podporu 4K Dolby Vision. Další dovednosti soundbaru jsou streamování AirPlay, Chromecast a DTS, Play-Fi a aplikace pro automatickou kalibraci. Soundbar dále umožňuje nastavit zvuk ekvalizérem a vytvářet zvuková přednastavení. Inovativně se jeví i vzdálené ovládání ve spolupráci s LCD displejem,” říkají porotci EISA.

TCL NXTPAPER 10s s oceněním EISA “TABLET INNOVATION 2022-2023”

Tablet TCL NXTPAPER 10s byl představen na veletrhu CES 2022, kde získal ocenění „Eye Protection Innovation Award of The Year“. Tento chytrý tablet o velikosti 10,1″ jde nad rámec možné ochrany zraku. Díky jedinečnému displeji s více vrstvami je zobrazení podobné běžnému papíru, což potvrzují odborníci i studenti. Tablet TCL NXTPAPER 10s odfiltruje škodlivé modré světlo z více než 73 %, mnohém více než jsou odvětvové požadavky certifikace TÜV Rheinland. Použitá technologie NXTPAPER je novou technologií připodobňující zobrazení jako tisk na běžném papíře, která díky kladení vrstev displeje uchovává přirozené barvy, filtruje škodlivé modré světlo a poskytuje jedinečné pozorovací úhly na displeji bez odrazů okolí.

Tablet se může bez problémů používat také pro náročné úkoly v režimu multitasking nebo pro intenzivním studium. Tablet NXTPAPER 10s je vybaven osmijádrovým procesorem, který zajišťuje výkon s rychlou odezvou pro plynulé spouštění a práci s předinstalovanými aplikacemi, paměť tabletu je 4 GB ROM a 64 GB RAM. Operační systém je Android 11. Baterie 8000 mAh poskytne bezstarostné rutinní používání během celého dne. Mobilita tabletu je posílena nízkou hmotností, která je pouhých 490 gramů. Tablet NXTPAPER 10s uchvátí uživatele, snadno se drží a ovládá, má FHD displej o velikosti 10,1″. Přední kamera 5 MP a zadní kamera 8 MP umožňují nejen fotografovat, ale i pořádat video hovory.

nxtpaper

Součástí tabletu je i stylus a tablet navíc podporuje pero TCL T. Tablet TCL NXTPAPER 10s je skvělým pomocníkem při pořizování poznámek při studiu a otvírá dveře ke kreativitě při kreslení či skicování. Optimalizovaný displej zobrazí umělecké počiny přirozeně a stylus kreslí plynule a bez problémů.

„Na první pohled tablet TCL NXTPAPER 10s vypadá jako další tablet se systéme Android. Ale ihned po zapnutí si všimnete zcela odlišné kvality zobrazení díky displeji, který přináší zobrazení jako tisk na papíře. V tomto případě TCL vytvořilo LCD displej s efektem skladby deseti vrstev, který pomáhá chránit oči během dlouhé doby používání a omezuje záření displeje. Současně je zachována barevná přesnost, což je ideální při použití pera při kreslení či psaní. Bezstarostné používání je posíleno baterií 8 000 mAh pro dlouhý provoz. Tablet váží 490 g, což je impresivně nízká hmotnost u zařízení s displejem o velikosti 10,1 palce, tedy 256 mm. Navíc má tablet NXTPAPER 10s dostupnou cenu, a TCL se tak podařilo vyrobit ideální tablet pro všechny generace,“ říkají porotci EISA.

Dnes nejčtenější

.