Zavřít reklamu

Recenze podniků a institucí v Google Maps považuje řada lidí za stěžejní a při výběru daného podniku jim často přikládá nemalou váhu. Google recenze podléhají poměrně přísným pravidlům, a pokud dojde k porušení těchto pravidel, může Google nevyhovující recenzi smazat. Společnost ale nedávno přiznala, že v uplynulých několika týdnech odstranila i recenze, které tato pravidla neporušovaly.

Recenze v Mapách Google jsou mocným nástrojem, který vám pomůže dozvědět se více o firmách ve vašem okolí, a klíčem k tomu, aby tyto recenze byly skutečně užitečné, je jejich moderování. Je naprosto pochopitelné, že uživatelé v tomto směru spoléhají na Google – respektive na osoby pověřené moderováním recenzí – a na to, že bude postaráno o spravedlivé a objektivní zveřejňování recenzí. Společnost Google ale ve svém nedávném, poměrně stručném blogovém příspěvku přiznala, že v průběhu několika uplynulých týdnů odstranila některé recenze, které neporušovaly žádné zásady.

Ve zmíněném příspěvku Google přiznal, že pochybení bylo zcela na jeho straně. V důsledku chyby firma omylem z Google Maps odstranila recenze od několika místních průvodců, přičemž tyto recenze zůstaly na příslušných profilech ve stavu nezveřejněných. Došlo k tomu i přesto, že se v recenzích nenacházelo nic, co by porušovalo zásady společnosti Google. Společnost Google uvádí, že aktualizovala ochranu recenzí v Mapách, aby již k podobnému pochybení nedocházelo. Recenze, které byly omylem smazány, by měly být automaticky obnoveny během několika příštích týdnů. Google zároveň vyzval uživatele, kterých by se tento problém mohl týkat, aby prostřednictvím online formuláře zažádali o obnovení své recenze.

Dnes nejčtenější

.