Zavřít reklamu

Na včerejší konferenci Unpacked společnosti Samsung byla kromě nového hardwaru představena ještě jedna poměrně zajímavá novinka. Jedná se o plány na spolupráci společností Samsung a Google v oblasti rozšířené či smíšené reality.

Těsně před skončením konference se na pódiu objevil senior viceprezident pro Android Hiroshi Lockheimer, který pohovořil o spolupráci firem Samsung, Google a Qualcomm na projektech z oblasti rozšířené reality. Mělo by se jednat o implementaci služeb společnosti Google na hardwarových produktech z dílny Samsungu. Hiroshi Lockheimer v této souvislosti v závěru Unpacked zdůraznil především význam služby Google Meet, řeč byla také o optimalizaci pro zařízení s velkými displeji nebo třeba o partnerství v oblasti operačního systému Wear OS 3.

Zástupce společnosti Google uvedl, že rozšířená (AR) a virtuální (VR) realita jsou „nedílnou součástí nové fáze výpočetní techniky, protože mohou změnit způsob, jakým komunikujeme s lidmi a informacemi, abychom mohli dělat věci v reálném světě“. Dodal také, že pokrok v oblastí smíšené, rozšířené i virtuální reality vyžaduje špičkový, pokročilý hardware a software, čímž narážel právě na partnerství společností Qualcomm a Samsung. Google již delší dobu investuje do oblasti AR, a její podporu začleňuje i do platforem, jako jsou třeba Mapy Google nebo služba YouTube či Google Lens. Právě tyto příklady označil Lockheimer za „předehru k dlohodobé vizi“, a naznačil, že firmy momentálně spolupracují na nové generaci produktů, které  uživatelům přinesou zcela nové zážitky a možnosti.

Dnes nejčtenější

.