Zavřít reklamu

Od představení nejnovějších vlajkových lodí mezi smartphony z dílny společnosti Samsung již uběhlo několik dní. Na nejnovějších modelech řady Samsung Galaxy S23 běží operační systém Android 13, jeho velikost ale dosahuje až 60GB. Vysvětlení je poměrně jednoduché, ale samotní uživatelé s příčinou prakticky nic nezmůžou.

Pokud jste si objednali jeden z modelů Samsung Galaxy S23, může se stát, že vám úložný prostor dojde dříve, než byste chtěli. Verze systému Android 13 od společnosti Samsung je čtyřikrát větší než například základní verze operačního systému Android v modelu Pixel 7. V případě Pixelu 7 zabírá operační systém Android na úložišti telefonu zhruba 15GB. Podle všeho je hlavním viníkem v případě smartphonů Samsung Galaxy bloatware – tedy předinstalované aplikace.

Produktovou linii smartphonů Samsung Galaxy S nedávno obohatily nové modely:

Jak se dalo očekávat, Android je dodáván s řadou aplikací Google. Společnost Samsung některé z těchto aplikací klonuje a přizpůsobuje pro svá zařízení. Tento krok má samozřejmě své nesporné výhody, v konečném důsledku se ale novopečení majitelé smartphonů z dílny společnosti Samsung musí potýkat s dvojnásobným množství předinstalovaných aplikací, které jsou si navíc v některých případech vzájemně podobné, a některé z nich není možné za běžných okolnosti odinstalovat. Samsung je navíc smluvně zavázán ponechávat na svých zařízení aplikace od Googlu, takže ani firma v tomto směru nemůže příliš mnoho udělat, pokud se nevzdá distribuce vlastních předinstalovaných aplikací.

Dnes nejčtenější

.