Zavřít reklamu

Mezi výhody, které nabízí mobilní zařízení s operačním systémem Android, patří možnost stahování emulátorů. Díky nim si uživatelé mohou na svých chytrých mobilních telefonech zahrát nejrůznější populární konzolové hry. Mezi emulátory, které jsou k dispozici pro smartphony s Androidem, již brzy přibyde emulátor PS Vita.

K oficiálnímu uvolnění emulátoru PlayStation Vita3K pro Android by mělo dojít 12. února v ranních hodinách. Oznámil to vývojář Macdu na svém Discordu s tím, že emulátor prozatím nebude oficiálně dostupný v online obchodě Google Play. Zájemci si po vydání budou moci APK soubor  stáhnout z Discordu.  Ve zprávě vývojáře je také uvedeno několik minimálních požadavků (např. Arm64, Vulkan 1.0, Android 7.0 nebo vyšší), tvůrce ale nezmínil požadavky na čipset, úložiště a paměť RAM. Tvůrce emulátoru rovněž uvedl, že Vita3K nabídne podporu vlastních ovladačů na zařízeních s procesory Snapdragon. Na webu lze nalézt seznam kompatibility herních titulů.

Příchod emulátoru PS Vita pro zařízení s Androidem je nepochybně skvělou zprávou pro nejednoho hráče. PS Vita byla uvedena na trh v roce 2011, kdy měla konkurovat populárnímu Nintendu 3DS. Nabízela úctyhodný výkon, dotykový displej, a kromě jiného samozřejmě také typické konzolové ovládání. Po stránce prodeje ale Vita za zmíněnou Nintendo 3DS značně zaostávala, a společnost Sony pro ni po nějaké době dokonce přestala vyvíjet další herní tituly. Vývojáři emulátoru Vita3K pro Android slibují rozsáhlou kompatibilitu, v jejímž rámci se již teď můžeme těšit na podporu více než čtyř stovek her.

Dnes nejčtenější

.