Zavřít reklamu

Google po dlouhé čekací době konečně zveřejnil první verzi vydání nadcházejícího operačního systému Android 15. Druhý „Developer Review“ si v současné době může každý uživatel smartphonů od Googlu (Pixel 6, Pixel 7, Pixel 8, Pixel Fold a Pixel Tablet) už ručně stáhnout, protože vyšla 21. března a uživatelé, kteří nevlastní jejich mobilní zařízení mohou použít 64bitové systémy s emulátorem Androidu v Android Studiu. Doba odhalování je velice podobná předchůdcům a Google tedy jde jejich typickou cestou.

Snímek obrazovky 2024-03-22 063730

První vývojářské náhledy jsou tedy v současné době již dostupné a první BETA verze se pak svému odhalení dočká v dubnu letošního roku (tedy během následujícího měsíce). Lidé, kteří si nechtějí dělat práci se složitým instalováním předběžné verze si tedy budou muset počkat až do dubna, aby mohli poprvé okusit Android 15. Dle časové linie výše by vyvažování beta verze mělo trvat zhruba k přelomu června / července.

Jelikož Android 14 byl uveden spolu se smartphonem Pixel 8, tento rok by mohla být situace stejná a finální verze Androidu 15 se tak dost možná dostaví v říjnu spolu s mobilním zařízením Pixel 9. Ve stejný datum vyjde oficiální verze nadcházejícího operačního systému samozřejmě i na ostatní mobilní zařízení, které ho využívají.

Dnes nejčtenější

.