Zavřít reklamu

Jednou z velmi povedených, užitečných, ale také často přehlížených funkcí, které Google nabízí v rámci svých aplikací a služeb, je Google Lens. Tento nástroj, který umožňuje vyhledávání prostřednictvím fotoaparátu smartphonu, se nyní stává ještě výkonnějším, a tato vylepšená verze míří mezi uživatele po celém světě.

Google Lens je jedním z nejvíce podceňovaných nástrojů na zařízeních s operačním systémem Android. Jedná se o užitečného pomocníka, který dokáže proměnit fotoaparát telefonu v mocný vyhledávací nástroj. Nově se Google Lens dočkalo funkce takzvaného víceúlohového vyhledávání, která kombinuje vyhledávání na základě obrázků s textovými výzvami, které uživatelům pomáhají najít přesně to, co hledají. Toto vylepšení bylo zpočátku dostupné pouze pro uživatele ve vybraných regionech, nyní ale míří do celého světa.

Společnost Google představila víceúlohové vyhledávání pro svouaplikaci Google Lens již v dubnu loňského roku. Uživatelé tak získali možnost kombinovat „obrázkové“ hledání s textovým, aniž by museli přepínat ve vyhledávači mezi jednotlivými funkcemi. Relevantní výsledky, zaměřené na místní podniky, Google zase vylepšil o funkci s názvem „Multisearch Near Me“, díky níž bylo možné vyhledat například restaurace s čínskou kuchyní v okolí a následně upřesnit výsledky tak, aby se zobrazily pouze podniky nabízející vegetariánská jídla. Rozšíření této funkce se postupně také dočkají všichni uživatelé, v tuto chvíli je ale dostupná jen ve vybraných oblastech. Společnost Google ve vývoji rozhodně neustává, a podle dostupných informací chystá další nové funkce a vylepšení, které uživatelům zpříjemní a zefektivní vyhledávání.

Dnes nejčtenější

.