Zavřít reklamu

Always-on displej je skvělou vlastností u celé řady chytrých hodinek včetně Galaxy Watch a Pixel Watch, jeho podporu ale řada aplikací bohužel (zatím) nenabízí. Pokud během činnosti uživatel položí k zápěstí, dojde v případě řady aplikací pouze k tomu, že se displej rozostří a zobrazí se údaj o čase.

Společnost Google ale nově zařadila své Google Maps mezi aplikace, které nabízí podporu always-on displeje u chytrých hodinek Pixel Watch a Galaxy Watch s operačním systémem Wear OS, a zároveň výrazně vylepšil uživatelské rozhraní své aplikace. V předchozí verzi uživatelského rozhraní se zobrazovala mapa, ke které se krok za krokem přistupovalo přejetím prstem směrem nahoru. Nyní je v Google Maps pro Wear OS nově k dispozici zobrazení seznamu, které zabírá celou obrazovku. V horní části se mapa nezobrazuje, pokud se do tohoto zobrazení nepřepnete klepnutím na nové tlačítko ve spodní části. Upravenou podobu Google Maps pro Wear OS si můžete prohlédnout v galerii níže.

Pokud v tomto zobrazení uživatel položí ruku, zůstane mapa nebo seznam aktivní. V druhém případě se výrazně zobrazí další směr namísto toho, aby se pouze rozmazal a zobrazil se čas. Verze 11.65 aplikace Google Maps pro operační systém Wear OS vyšla v průběhu minulého týdne, podpora always-on displejů a vylepšení uživatelského rozhraní se ale šíří formou serverové aktualizace, takže je možné, že se těchto prvků dočkáte i bez nutnosti na přechod na nejnovější verzi aplikace.

Dnes nejčtenější

.