Zavřít reklamu

Před nějakým časem se Google rozhodl, že všechny své aplikace převede do Material designu. Výsledkem bylo to, že mnoho aplikací bylo ve světlém designu a úplně chyběl tmavý režim, který si v posledních dvou až třech letech oblíbilo velké množství uživatelů. Podporu tmavého režimu už naštěstí začal rychle řešit i Google a v současné době ho již podporuje většina aplikací. Jenže jak se nyní ukázalo, poslední aktualizace hlavní Google aplikace tmavý režim rozbila všem uživatelům, kteří nepoužívají Google Pixel telefon.

Normálně by měla mít aplikace Google možnost vybrat si mezi tmavým režimem, světlým anebo nastavením podle výchozího motivu systému. Tyhle možnosti následně ovlivňují aplikaci Google, funkci Discover i Asistenta Google. Jenže kvůli blíže nespecifikovaným problémům zůstává vše v bílé barvě. Potvrzeno je, že změna na tmavý režim nefunguje na Samsung a OnePlus telefonech, problémy však na redditu hlásí řada uživatelů s jinými telefony.

 

Jedině u Google Pixel telefonů změna na tmavý režim stále funguje. Podle některých se tento problém objevil po poslední aktualizaci, množí se ale i informace o tom, že šlo o zásah na straně serveru Googlu. Bohužel v současné době neexistuje možnost, jak tento problém opravit a prozatím tak musíme čekat na opravu přímo od Googlu.

Dnes nejčtenější

.