Zavřít reklamu

Recenze konkurenčního produktu může být poněkud zvláštní, zejména pokud je tímto konkurentem společnost, kterou jste založili. Přesně tak to popsal generální ředitel společnosti Nothing Carl Pei, když recenzoval nový OnePlus 11. Samozřejmě si neodpustil srovnání s vlastním telefonem Nothing Phone (1). 

Carl Pei je v oblasti technologických společností velká osobnost. Spoluzaložil nejen OnePlus ale právě i společnost Nothing, kterou je nyní tváří. Začneme-li designem, Pei říká, že se mu líbí, jak tenký OnePlus 11 je. Nelíbí se mu však, jak tenká jsou naopak tlačítka hlasitosti a zapnutí, zejména ve srovnání právě s telefonem Nothing Phone (1). Upozorňuje i na to, jak je telefon kluzký, přestože jeho zadní strana připomíná pískování.

Celkově podle něho nemá OnePlus 11 „žádnou skutečnou identitu“, zejména ve srovnání s některými nejlepšími Android telefony a samozřejmě především ve srovnání s jedinečným designem telefonu Nothing Phone (1). Ano, ten je díky průhledným zádům a světelným efektům skutečně nezaměnitelný. Pei má nicméně také určité problémy se systémem OxygenOS, který se „hodně změnil“, a nezdá se, že by ho příliš zajímala úroveň přizpůsobení, kterou nabízí.

Chválí naopak fotoaparáty, kterým společnost přináší i zajímavé funkce, jimiž ostatní zařízení nedisponují a haptická odezva zařízení. Telefon má nicméně specifikace vlajkové lodi, do které však Nothing Phone (1) nespadá. Ten má být lídrem střední třídy, čemuž výrobce přizpůsobil nejen čip, ale také fotoaparáty. Nothing však již připravuje nástupce, který má mít maximální výbavu a má se porovnávat s těmi nejlepšími telefony na trhu, tedy mimo jiné iPhony 14 Pro a Samsung Galaxy S23 Ultra. Dorazit má ale až koncem roku. 

Dnes nejčtenější

.