Zavřít reklamu

Co výrobce mobilních telefonů, to také výrobce TWS sluchátek. A je to logické. Pokud už vyvíjíte, produkujete a prodáváte smartphony, proč se nesvést i s příslušenstvím pro ně, za které by mohl zákazník také pustit nějakou tu korunu navíc. OnePlus oznámilo svá sluchátka OnePlus Buds Pro 2, která mají lepší potlačení hluku, prostorový zvuk a několik dalších vylepšení. 

Společnost OnePlus pořádala svou akci Cloud 11, na které oficiálně oznámila nejen smartphpone OnePlus 11 a třeba OnePlus Pad, ale také druhou generaci svých sluchátek Buds Pro. Samozřejmě se má jednat o konkurenci zejména pro Galaxy Buds2 Pro Samsungu, ale i AirPodům Pro Applu, který vlastně tento segment svými prvními AirPody založil.

Nejmodernější technologie a příznivá cena 

Buds Pro 2 se se svým vizuálem od první generace příliš neliší. Mají velmi podobný design, i když mají kompaktnější rozměry – výšku 24,3 mm, šířku 20,85 mm a délku 32,18 mm. Jsou ale o něco těžší, kdy váží 4,9 g. Pouzdro má 520mAh baterii a odolnost proti vodě a prachu podle IP55. Jedním z hlavních vylepšení je větší baterie sluchátek, což je pravděpodobně důvod, proč také váží o něco více jak předchůdce. Buds Pro 2 mají 60mAh baterii, v původní verzi byla baterie 40mAh. OnePlus říká, že vám poskytne asi devět hodin přehrávání, zatímco první generace poskytla posluchačům pouze sedm hodin.

Společnost také snížila latenci z 94 ms u Bluetooth 5.2 na 54 ms u Bluetooth 5.3 LE. Dalším vylepšením, které uživatelé najdou, je lepší potlačení hluku. V minulé generaci měla tato sluchátka aktivní potlačení hluku až 40dB, toto číslo bylo nyní zvýšeno na 48 dB. Sluchátka také dostala prostorový zvuk, na kterém společnost přímo spolupracovala s Googlem, připojit je můžete hned ke dvěma zařízením zároveň. Zajímavostí jsou i speciální funkce, jako je pět upravených režimů bílého šumu, detekce zdraví hlavy a krční páteře a možnost vytvořit personalizovaný zvukový profil, který přizpůsobí zvuk vašim uším (nazývané Audio ID 2.0). Sluchátka OnePlus Buds Pro 2 jsou již v prodeji, a to za cenu kolem 3 990 Kč. 

Dnes nejčtenější

.