Zavřít reklamu

Je to už mnoho a mnoho let, kdy trhu s internetovými prohlížeči s přehledem vládl Internet Explorer z dílny společnosti Microsoft. Samotný Explorer byl již před nějakou dobou definitivně uložen k ledu, a společnost Microsoft se jej soustavně snaží nahradit prohlížečem Edge. Podíl Edge na trhu ale dlouhodobě není ani zdaleka takový, jak by si možná vedení Microsoftu přálo. Proto se firma snaží dostat Edge mezi uživatele všemi možnými způsoby – včetně těch, které na pohled nepůsobí zrovna dvakrát férově.

Microsoft Edge v operačním systému Windows nyní na stránce, určené pro stažení prohlížeče Chrome, zobrazuje poměrně agresivní reklamu, která má lidi odradit od přechodu ke konkurenci. Někteří uživatelé počítačů s operačním systémem Windows hlásí, že se jim po stažení prohlížeče Google Chrome objevuje zpráva, která říká, že „Microsoft Edge běží na stejné technologii jako Chrome, s přidanou důvěrou Microsoftu“.

Tento banner se objevuje pod adresním řádkem a – což by mohlo být problematické – tváří se jako součást stránky google.com/chrome. Při počátečním načítání prohlížeče Google Chrome se také uživatelům zobrazuje malá reklama, která rovněž řadě uživatelů trnem v oku. Bannery a hlášení se podle všeho zobrazují pouze v Edge pro OS Windows.

Nutno podotknout, že i Google propaguje svůj Chrome, ve srovnání s Microsoftem se ovšem jedná o mírnější formu – pokud například otevřete vyhledávání Google v Safari pro Mac, zobrazí se v rohu vyskakovací okno s informací o tom, že Google doporučuje používání Chromu.

Dnes nejčtenější

.