Zavřít reklamu

Fanoušci Googlu se každý rok těší na jeho konferenci s názvem Google I/O. Je to jistá obdoba WWDC Applu, kde společnost ukazuje softwarové novinky svých operačních systémů a dává i první náhledy na své připravované hardwarové produkty. Co nás letos čeká? 

Kdy bude Google I/O 2023? 

Vývojářská konference Googlu se běžně koná v květnu a neočekáváme, že tomu bude letos jinak (Apple pořádá WWDC na začátku června a Google ho chce jednoduše předběhnout). Společnost ještě přesné datum neoznámila, ale z minulých let jasně vychází, že i letos půjde o květnové datum, konkrétněji bychom se měli dočkat v půli měsíce. Úvodní keynote a mnoho dalších panelů by měly být i letos dostupné online.

Google I/O 23 a software 

Rok 2023 je rok umělé inteligence, a i když Google zatím příliš nenapověděl, můžeme si už udělat obrázek o tom, co bude hlavní téma. Společnost se může zaměřit na svůj vyhledávač založený na chatu s umělou inteligencí s názvem Bard. Může ale dojít i na aplikaci pro generování AI obrázků, třetí iteraci AI Test Kitchen, nástroj Maya, který dokáže vizualizovat obuv ve 3D, zkoušení oděvů v rámci YouTube, nástroj pro vytváření tapet pro Google Pixely a samozřejmě dojde i na nový Android 14, který je již ve své verzi náhledu dostupný vývojářům.

Google I/O hardware  

Už loni Google na své akci I/O ukázal svůj Pixel Tablet, nyní bychom se měli dozvědět jeho dostupnost a ceny. Můžeme se také dočkat uvedení Gogole Pixelu 7a s čipem Tensor G2, jaký je v Pixelech 7, a který by mohl jít do prodeje během června/července. Zvěsti naznačují, že Google ukáže i své první ohebné zařízení, a to Pixel Fold. Jistotou je alespoň krátký náhled na Pixely 8. Veškerého hardwaru bychom se mohli dočkat na podzim. O druhé generaci Pixel Watch se ale zatím nijak nespekuluje. 

Dnes nejčtenější

.