Zavřít reklamu

Společnost Google i nadále pokračuje ve vylepšování svých aplikací a služeb. Drobných vylepšení se dočkaly v nedávné době například Google Maps ve verzi pro operační systém Wear OS 3, a to konkrétně pro chytré hodinky s Always-On displejem. Nyní přinesl Google drobné, ale sympatické vylepšení také pro uživatele Google Maps ve verzi pro smartphony s operačním systémem Android.

Majitel kompatibilních smartphnů se v rámci aktualizace Google Maps mohou těšit na drobné vylepšení v oblasti prohlížení fotografií. Po náhledu směrů s možností pohledu a zavedení podpory always-on displejů v operačním systému Wear OS 3 se Google Maps dočkaly drobného vylepšení u prohlížeče fotografií ve své Android verzi.

Dříve se uživatelsky nahrané fotografie, které se přesně nehodily na obrazovku, zobrazovaly na černém pozadí. To bylo nyní nahrazeno dynamickým pozadím, které používá rozmazanou verzi obrázku. Díky tomuto barevnému doplnění je aplikace Google Maps pro smartphony s Androidem přece jen o něco živější. Fotky s rozmazaným pozadím se objevily v současné chvíli zatím jen v Android verzi, nikoliv ve verzi Google Maps pro iOS.

Informace o uživateli a čase byly v rámci změn v Google Maps přesunuty do spodní části a vznikl tak silnější pruh, ve kterém můžete obsah označit za užitečný. U některých lokalit došlo také ke zvětšení ikonky kamery funkce Live View AR ve vyhledávacím poli. Vyhledávání s podporou rozšířené reality by se v dohledné době mělo objevit i pro Barcelonu, Dublin a Madrid.

Dnes nejčtenější

.