Zavřít reklamu

Platforma Android Auto se mezi uživateli těší velké popularitě, až dosud ale trpěla jednou nepříjemnou komplikací. Jednalo se o omezení, které bránilo spuštění aplikace Google Maps na připojeném telefonu. Nejnovější zprávy naznačují, že v tomto směru konečně dochází k obratu k lepšímu.

Někteří uživatelé systému Android Auto si v posledních dnech všimli, že nedávné aktualizace Map Google pro Android i platformy Android Auto odblokovaly podporu pro používání Google Maps v telefonech při spuštěném Android Auto. Tato změna je pro platformu velkou změnou, protože Mapy v telefonu vždy vyvolávaly chybové hlášení, že aplikaci nelze při běžícím Android Auto otevřít. Uživatelé označovali tuto komplikací za frustrující mimo jiné také z toho důvodu, že verze Google Maps v systému Android Auto je ve srovnání s tou ve smartphonu omezená. Aplikace v telefonu například podporuje zobrazení více údajů o cílech a také seznamy míst vytvořené uživatelem, což verze Android Auto neumožňuje.

Podpora spuštěných Google Maps v připojeném telefonu při současně běžícím Android Auto zatím není ani zdaleka rozšířená plošně, uživatelé na diskuzních fórech a sociálních sítích začínají postupně potvrzovat, že jim zmíněná podpora konečně funguje. Změna může být spojena s verzí Mapy Google 11.67.0701 a zdá se, že funguje nezávisle na verzi aplikace Android Auto. Někteří však přesto, že mají tuto verzi Map nainstalovanou, stále hlásí, že je otevření aplikace blokováno. O chybu se ale nejspíš jednat nebude.

Dnes nejčtenější

.