Zavřít reklamu

Někteří majitelé smartphonů a tabletů značky Samsung mají již nějakou dobu k dispozici nejnovější aktualizaci grafické nadstavby One UI 5.1. Samsung zmíněnou aktualizaci uvolnil relativně rychle, a One UI 5.1 v současné chvíli míří do smartphonů a tabletů střední třídy. Spolu s jejím postupným šířením se ale začínají objevovat také stížnosti.

Společnost Samsung rychle uvolnila aktualizaci One UI 5.1 pro své smartphony a tablety. Aktualizace se již začala dostávat do smartphonů a tabletů střední třídy. Ačkoli se neobjevily žádné závažné zprávy o chybách, zdá se, že se objevil problém při odesílání zpráv WhatsApp prostřednictvím hlasového příkazu. Podle dostupných zpráv to vypadá, že v One UI 5.1 nefungují hlasové příkazy pro Google Assistant, týkající se odesílání zpráv přes WhatsApp.

Při použití hlasového příkazu Google Assistant hlásí, že nevidí číslo WhatsApp kontaktu, kterému má být zpráva odeslána. Výskyt této chyby potvrdili mimo jiné i redaktoři serveru Sammobile, kteří v souvisejícím článku uvádí, že odeslání WhatsApp zprávy prostřednictvím Google Assistant zkoušeli na telefony s grafickou nadstavbou One UI 5.0 a One UI 5.1. Na zařízeních s uživatelským rozhraním One UI 5.0 vše fungovalo bez problémů.  V současné chvíli zatím není jisté, zda chyba spočívá vyloženě ve One UI 5.1, nebo zda je problém u Google Assistant, s největší pravděpodobností se ale bude jednat o první  variantu. Není také jasné, zda je odesílání WhatsApp zpráv přes Google Assistant nefunkční pouze na některých modelech Galaxy, nebo na všech smartphonech.

Obvykle se při velkých aktualizacích operačního systému Android nebo One UI objeví některé chyby, ale Samsung je rychle vyřeší s dalšími aktualizacemi. Pokud tedy k odesílání zpráv ve službě WhatsApp používáte příkazy Google Assistant, doporučujeme vám prozatím aktualizaci One UI 5.1 neinstalovat a počkat, až bude problém vyřešen.

Dnes nejčtenější

.