Zavřít reklamu

Mobilní telefony existují v mnoha různých podobách. Kromě tradičních telefonů jsme zažili například vyklápěcí „véčkové“ telefony, rozmach zažívají také nejrůznější skládací smartphony. Další výzvu představují rolovací smartphony. Vlastní smartphone tohoto typu představila na letošním Světovém mobilním kongresu společnost Motorola. Jak tento smartphone vypadá v praxi?

Pokud už máte skládacích telefonů dost, jistě vás potěší, že se na trhu možná již v nepříliš vzdálené budoucnosti objeví žhavá novinka v podobě rolovacích telefonů. Zatímco ostatní výrobci v tomto směru zatím předvádí spíše jen rendery a grafické návrhy, společnost Motorola na letošním Světovém mobilním kongresu představila koncept svého rolovacího smartphonu v akci. Novináři, kteří měli s rolovací Motorolou tu čest, si samozřejmě své dojmy nenechali pro sebe, a podělili se o ně se zbytkem světa.

Podle dostupných zpráv to vypadá, že displej se neotáčí směrem do pouzdra (případně z něj), ale že je zobrazovací panel ukotven k zadní straně pomocí komponenty se servomotorem, která upravuje jeho polohu podle toho, jak velkou část plochy je potřeba zobrazit. Jakmile se obsah na ploše přesune na zadní straně, dojde automaticky ke ztmavení. Zobrazení se přizpůsobuje automaticky, dvojitým stiskem tlačítka pro vypínání lze ale přepnout do manuálního režimu.

Rolovací smartphone Rizr od Motoroly je bezesporu přinejmenším zajímavý – přesvědčit se můžete ve videích, která jsou součástí výše uvedeného tweetu Aviho Greengarta.

Dnes nejčtenější

.