Zavřít reklamu

Společnost Qualcomm dnes oznámila, že technologie Snapdragon Satellite se objeví v nových smartphonech Android od společností Oppo, Nothing, Motorola a dalších. Za technologií Snapdragon Satellite se skrývá satelitní komunikace podporující obousměrné zprávy pro nouzové služby, SMS a další. Dnešní oznámení nás přibližuje o krok blíže k tomu, aby byla tato funkce dostupná zákazníkům.

Podle Qualcommu bude Snapdragon Satellite použit v nadcházejících telefonech od Honor, Motorola, Nothing, Oppo, Vivo a Xiaomi. Prozatím sice není jasné, která konkrétní zařízení budou podporována, ovšem je pravděpodobné, že v případě Nothing Phone by se to mělo týkat už nadcházející druhé generace.

Qualcommlogo

Satelitní technologie Qualcommu bude dále k dispozici na všech nadcházejících zařízeních  s 5G Modem-RF a postavených na Snapdragon Mobile Platform. Qualcomm říká, že bude podporována napříč čipy Snapdragon od 4 do 8. To by Moho znamenat, že bychom se této funkce mohli dočkat i na cenově dostupnějších zařízeních. V budoucnu chce Qualcomm tuto technologii přenést i do automobilového průmyslu nebo produktů pro chytrou domácnost.

Dnes nejčtenější

.