Zavřít reklamu

Jsou tomu teprve čtyři měsíce, co společnost Redmi ukázala světu 200W nabíjení. Evidentně je to málo, proto nyní tato dceřiná společnost Xiaomi odhalila, že její nová technologie umí nabít zařízení z 0 na 100 % za méně jak 5 minut.

Společnost k testu rychlostí nabíjení použila v kontrolovaném prostředí upravený smartphone Redmi Note 12 Discovery s 4 100 mAh baterií (původní model má baterii o kapacitě 4 300 mAh). Trvalo to jen 2 minuty a 11 sekund, než baterie dosáhla 50% svého nabití a pouhých 5 minut, než se dostala na 100 %. Je třeba upozornit, že 300 W je pouze teoretické maximum, které může nabíječka a baterie dosáhnout.

Testovaný smartphone byl po dobu asi jen tří sekund nabíjen výkonem 290 W, než spadnul na nižší, i když samozřejmě pořád velice působivé, hodnoty. Samotný takto výkonný adaptér je technologie Double GaN a má více než 50 bezpečnostních ochran, i když si pořád zachovává relativně malé rozměry. Kdy uvidíme tuto technologie v praxi, ale společnost neprozradila. Nevíme ani, kolik takových nabíjecích cyklů baterie smartphonu vůbec zvládne. I tak se však jedná o poměrně impozantní technologický pokrok. 

Dnes nejčtenější

.