Zavřít reklamu

Na veletrhu MWC 2023 společnost OnePlus konečně odhalila koncept OnePlus 11 s „Active CryoFlux“. Zářící zadní panel však nemá ani tak funkci estetickou, ale jde vlastně o chladící systém. Tato metoda chlazení skládající se z různých kapalin, snižuje teplotu telefonu o několik stupňů, což ocení hlavně náročnější hráči.

Modré linie na obrázku jsou ve skutečnosti vrstva vyplněná piezoelektrickou keramickou směsí s celkovou plochou menší než 0,2 centimetrů čtverečních. Chladicí kapalina pak může cirkulovat kolem většiny zadní části telefonu, aniž by zabírala příliš mnoho místa. Pod tuto vrstvu s chladicím systémem OnePlus přidal LED podsvícení.

Podle OnePlus je schopna chladicí kapalina snížit teplotu zařízení během vysoké zátěže až o 2,1 stupně Celsia a při nabíjení o 1,6 stupně. Okolo fotoaparátů se vine LED světlo, což má působit, jako by kolem pole obtékala kapalina Active CryoFlux. Zatímco v ostatních podsvícených částech jde vidět kapalinu u fotoaparátů tomu tak není.

I když OnePlus 11 Concept s Active CryoFlux působí hodně zajímavě, ve výrobě ho pravděpodobně neuvidíme. OnePlus již přišel s řadou koncepčních zařízení, které nakonec nebyly zařazeny do výroby. Nápady by se však mohly objevit v budoucích zařízeních OnePlus.

Dnes nejčtenější

.