Zavřít reklamu

Říká se, že imitace je nejlepší forma lichotky. CEO společnosti Nothing Carl Pei to zjistil z první ruky, a to na výstavní ploše MWC 2023. Právě tam společnost Unihertz oznámila své zařízení zvané Luna. Pokud jej postavíte vedle Nothing Phone (1), což ostatně Pei udělal, jasně uvidíte, že směle kopíruje jeho světelné rozhraní Glyph.

Na transparentním designu postavil Nothing svůj byznys, světelnými efekty pak chtěla společnost odlišit svůj první telefon od fádní konkurence. Ty svítí a blikají, když vám někdo volá, přijde oznámení, nebo připojíte zařízení k nabíječce. To stejné samozřejmě dělá i Luna, jen mají diody tohoto telefonu modrou či fialovou barvu a samozřejmě jiný vzor. Když už jsme pak v titulku nakousli iPhone, od něho si alespoň model Unihertzu půjčuje rozložení kamer.

Je však pravda, že kromě světelných efektů a transparentních zad toho nemá telefon s tím Nothingu mnoho společného. Je vybaven procesorem MediaTek Helio G99, 8GB RAM, 256GB interním úložištěm, 5 000mAh baterií, disponuje 18W nabíjením, jeho hlavní fotoaparát má rozlišení 108 MPx a dokonce nechybí ani 3,5mm jack konektor. Telefon by měl vyjít v březnu za cenu údajně nižší jak 300 dolarů (cca 7 tisíc Kč). Silně ale pochybujeme, že se dostane i na tuzemský trh.

Dnes nejčtenější

.