Zavřít reklamu

Společnost Meta, které kromě jiného provozuje také komunikační platformu WhatsApp, neustále pracuje na nejrůznějších novinkách a vylepšeních. WhatsApp by se tak podle nejnovějších zpráv mohl v dohledné budoucnosti dočkat funkce, která až dosud byla vyhrazena převážně e-mailovým službám.

V průběhu let se WhatsApp stal mnohem více než jen aplikací pro chatování mezi dvěma uživateli. Uživatelé nyní WhatsApp používají k hlasovým hovorům, videokonferencím a skupinovým textovým zprávám s rodinou, kolegy, přáteli či spolužáky. Komunikační platformu WhatsApp lze také používat jako nástroj pro zasílání zpráv mezi více uživateli, kdy správci mohou posílat zprávy velkému počtu lidí. K podobnému účelu svým způsobem mohou sloužit také statusy na WhatsAppu, a právě na základě této schopnosti aplikace pracuje společnost Meta na nové funkci, která by ještě více obohatila možnosti statusů.

Meta podle dostupných zpráv aktuálně pracuje na funkci newsletteru, která má zjednodušit komunikaci mezi jednotlivými uživateli.  Server WABetaInfo v této souvislosti uvádí, že beta verze aplikace WhatsApp v2.23.5.8 pro Android nabízí pohled na novou sekci na kartě Aktualizace stavu věnovanou zpravodajům. WhatsApp si pro tyto účely vypůjčil rozvržení aktualizací stavu z Instagramu, a namísto vertikálního seznamu se jmény kontaktů vedle profilového obrázku je zobrazuje v horizontálním karuselu se jmény kontaktů pod profilovými obrázky.

Funkce newsletteru na WhatsAppu je samozřejmě stále ještě ve fázi vývoje. Pokud bude skutečně uvedena do praxe, může sloužit k celé řadě účelů počínaje reklamou a konče informačním servisem například ze strany místních samospráv. Koncové šifrování sice v tomto případě chybí, ale důraz na soukromí zůstává – WhatsApp bude maskovat vaši identitu před komunikujícím a ostatní nebudou moci vidět newslettery, ke kterým jste se přihlásili. Newslettery ve WhatsAppu by měly nabízet širší dosah než komunity omezené na 5 000 účastníků.

Dnes nejčtenější

.