Zavřít reklamu

Technologie rozšířené reality (AR) postupuje čím dál více kupředu, a postupně se přesouvá z displejů chytrých mobilních  zařízení do nositelné sféry – konkrétně do oblasti brýlí a nejrůznějších headsetů. Své želízko v ohni má v této oblasti také společnost Xiaomi, které svá plány na poli rozšířené reality představila na letošním Světovém mobilním kongresu.

Společnost Xiaomi představila na letošním Světovém mobilním kongresu MWC 2023 v Barceloně hned několik zajímavých novinek. Kromě smartphonu Xiaomi 13 Pro, robotů nebo třeba elektrických koloběžek mohli účastníci kongresu vidět také zbrusu nové AR brýle z dílny společnosti Xiaomi. Chystaná novinka nese název AR Glass Discovery Edition. Brýle pro rozšířenou realitu jsou zcela bezdrátové a firma podle svých vlastních slov pracuje na tom, aby komunikace mezi brýlemi a připojeným mobilním zařízením byla pokud možno co nejvíce bezproblémová.

Kromě práce s aplikacemi by brýle měly fungovat i pro hraní her s podporou rozšířené reality. Brýle jsou osazené procesorem Qualcomm Snapdragon XR2 1. generace, jejich kompatibilita je v současné době omezena na smartphony řady Xiaomi 13, to by se ale v budoucnosti mělo změnit. Design samotných brýlí dává přednost funkčnosti před lehkostí a elegancí. Na výrobu byla použita slitina lithia a hořčíku spolu s uhlíkovými vlákny, hmotnost brýlí činí 126 gramů. Čočky brýlí nabízí funkci automatického ztmavení, aby zabránily případnému úniku světla. AR brýle od Xiaomi jsou kromě jiného vybavené dvojicí microOLED displejů s hustotou 58 ppd. Na jejich uvedení na trh si budeme muset ještě nějakou dobu počkat, představený prototyp ale vypadá opravdu velmi zajímavě.

Dnes nejčtenější

.