Zavřít reklamu

Webový prohlížeč Chrome z dílny společnosti Google patří dlouhodobě mezi uživateli k velmi oblíbeným. I na něm se ale samozřejmě dají najít jisté mouchy. Mezi vlastnosti, na které si občas uživatelé v souvislosti s tímto prohlížečem stěžují, patří velké nároky na paměť a CPU. Právě v oblasti nároků na paměť nám možná již brzy nabídne Google Chrome možnost lépe se zorientovat.

O využití paměti prohlížeče Chrome se obvykle mluví s negativní konotací. S prohlížečem Chrome verze 108 začala společnost Google podnikat rozhodné kroky, aby se této nelichotivé image zbavila, a zavedla nové funkce, jako je Spořič paměti, které pomáhají snížit využití paměti RAM a prodloužit výdrž baterie. Nyní se zdá, že Chrome chce být více otevřený tomu, co přesně zabírá veškerou vaši paměť. Spořič paměti nyní funguje tak, že vám řekne, kolik paměti uvolnil, když Chrome automaticky uspal kartu v počítači. Funkce je ve výchozím nastavení zapnutá v prohlížeči Chrome verze 110, a možná jste ji už viděli v akci.

Twitterový účet @Leopeva64 nyní zveřejnil zajímavý postřeh z Chromium Gerrit, kde se ukazuje, že by prohlížeč Google Chrome mohl v blízké budoucnosti nabídnout funkci, v jejímž rámci se vám poté, co zamíříte kurzorem myši na vybranou kartu, zobrazí údaj o využité paměti. Možnost zjištění, kolik paměti využívají jednotlivé karty prohlížeče Chrome, máte samozřejmě již teď. Stačí v pravém horním rohu kliknout na ikonku tří teček, zvolit Další nástroje -> Správce úloh.

Dnes nejčtenější

.