Zavřít reklamu

DXOMark je renomovaný žebříček hodnotící kvality nejen fotoaparátů mobilních telefonů. Jeho testy jsou podloženy vyčerpávajícími protokoly, které shromažďují stovky měření prováděných v nejmodernějších laboratořích. S ohledem na fotografii vládnul dosud světu Huawei Mate 50 Pro. Jenže nyní přichází nový král. 

Stal se jím Honor Magic5 Pro, který v testu získal 152 bodů. Druhý Huawei Mate 50 Pro má přitom o celé tři body méně. Aktuální lídr je tak první, který překonal hranici 150 bodů a má díky tomu i poměrně značný náskok. Třetí místo patří Google Pixelu 7 Pro spolu s Honorem Magic4 Ultimate, páté jsou pak iPhony 14 Pro a 14 Pro Max. Pokud jde o Samsung, tak jeho Galaxy S23 Ultra je nyní až 11. V DXOMark však testují i další technologie, jako třeba displej. I v něm aktuálně vede právě Honor Magic5 Pro a to se 151 body. Druhé jsou zde iPhony 14 Pro se 149 body a třetí Samsung Galaxy S23 Ultra se 148 body.

Pokud se vrátíme k fotografii, tak aktuální vrcholný model Honoru zaujal přesným podáním odstínů pleti, vysokými detaily, rychlým a přesným automatickým zaostřováním i za náročných světelných podmínek, vynikajícím výkonem při slabém osvětlení nebo dobře vyváženým výkonem zoomu. Nelíbí se snad jen občasné nepřirozené vykreslení detailů a jisté zpoždění závěrky v situacích s vysoce kontrastním osvětlením.

Telefon je lídrem hned v několika dílčích hodnocení, jako je fotografie, rozostření a přiblížení. Ve videu pořád prohrává právě s iPhony 14 Pro. Nejlepší hodnocení je mu uděleno i v případě fotografie za slabého světla. Zařízení disponuje trojitým hlavním fotoaparátem, kdy je zde 50MPx širokoúhlý s f/1,6, 50MPx ultraširokoúhlý s f/2 a 50MPx periskopový teleobjektiv s f/3 a 3,5x optickým přiblížením. 

Dnes nejčtenější

.