Zavřít reklamu

Komunikační platforma Google Meet se těší stále větší popularitě. Své využití nachází nejen v oblasti firemní a obchodní komunikace, ale také v oblasti školství a vzdělávání, a řada lidí ji využívá také pro konverzaci se svým nejbližšími. Je pochopitelné, že uživatelé chtějí, aby jejich videohovory byly co možná nejpříjemnější, a Google si toho je velice dobře vědom. Proto svou platformu obohacuje o stále nové funkce a vylepšení.

Pro mnoho lidí je nejlepším způsobem, jak se zúčastnit videohovoru prostřednictvím platformy Google Meet, využití její verze pro počítače. Ne každý ale má tuto možnost – řada uživatelů se připojuje například ze svých smartphonů nebo tabletů. Verze Google Meet pro desktopy se té mobilní v mnoha směrech velmi podobala, mobilní verze ale až donedávna postrádala jednu velmi cennou funkci, kterou bylo potlačení okolního hluku. Tento nedostatek nyní společnost Google konečně napravila. K 360° pozadí tak uživatelé mobilní verze Google Meet získali další způsob, jak ještě více vylepšit zážitek z videohovorů.

Zatímco v desktopové verzi si uživatelé mohli funkci potlačení okolního hluku aktivovat již delší dobu, majitelé chytrých mobilních telefonů a tabletů na příchod tohoto vylepšení dlouho marně čekali. Právě jim by přitom tato funkce přišla vhod, zejména pro to, že se při provádění videohovorů na mobilních zařízeních často přesouváme z jednoho typu prostředí do jiného, a právě okolní hluk může být v těchto případech nepříjemnou komplikací pro všechny účastníky hovoru. Funkce je dostupná pro uživatele programů Business Standard, Business Plus, Enterprise Essentials, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Plus, Teaching and Learning Upgrade, a Frontline.

Dnes nejčtenější

.