Zavřít reklamu

Google Meet je velmi oblíbenou platformou, která spoustě uživatelů slouží mimo jiné také k pořádání videohovorů – ať už s kolegy, spolužáky, partnery nebo třeba členy rodiny. Vzhledem k tomu, že spousta těchto videohovorů probíhá z domova, uživatelé hojně sahají po možnosti nastavení nejrůznějších pozadí namísto reálných záběrů. Právě v oblasti těchto pozadí zavádí nyní Google jednu sympatickou novinku.

Člověk nikdy neví, kdy se bude muset zúčastnit videohovoru z prostředí domova. Ne vždy je takové prostředí stoprocentně reprezentativní, a právě v takových chvílích přichází vhod takzvané virtuální pozadí v příslušné aplikaci. V rámci Google Meet mají uživatelé na výběr z pestré škály virtuálních pozadí, a společnost Google nyní tuto funkci posunula opět na další úroveň. V aplikaci Google Meet pro mobilní telefony totiž nyní zavádí 360°virtuální pozadí.

Na rozdíl od většiny počítačů obsahují chytré telefony spoustu vestavěných senzorů, včetně gyroskopu. Služba Meet může využívat data z tohoto gyroskopu k vytvoření několika virtuálních pozadí, která se pohybují, pokud pohnete telefonem, a vytvořit tak v průběhu videohovoru dokonalý prostorový efekt. Pozadí 360° videa se dynamicky mění a mohou napodobovat přirozené prostředí na pozadí bez rušivých prvků. Google uvádí, že na výběr je několik možností, včetně pláže. Nová pozadí jsou přístupná na kartě nastavení efektů aplikace Meet v systému Android, a to hned vedle dalších interaktivních virtuálních pozadí.

Nová 360° virtuální pozadí jsou však dostupná všem, kteří mají účet Gmail. Správci však mohou virtuální pozadí vypnout pro lidi ve své organizační skupině prostřednictvím Google Admin Console, a to včetně nových 360° videopozadí. K postupnému rozšíření 360° virtuálních pozadí v Google Meet by mělo dojít zhruba za měsíc.

Dnes nejčtenější

.