Zavřít reklamu

Nová, právě vydaná beta verze WhatsApp pro tablety přináší hned několik novinek. Kromě optimalizace pro větší displeje tabletů zde máme i přepracované rozhraní se split view, umožňující používat dvě různé části aplikace současně vedle sebe. Tato aktualizace je k dispozici v Google Play pro ty, kterým se podařilo dostat do beta programu.

Už verze ze září 2022 byla s tablety kompatibilní, chyběla ale optimalizace pro větší obrazovky. Podle serveru Wabetainfo k této změně došlo u beta verze 2.22.21.6 aplikace WhatsApp pro Android. Nová funkce přestavuje zásadní posun a poskytuje jednoznačně lepší zážitek na větší ploše. Pokud před příchodem funkce split view uživatel otevřel chat v tabletové verzi WhatsApp, jeho rozhraní zabíralo celou obrazovku a bylo tedy nutné se vrátit do seznamu chatu vždy, když chtěl přepnout na jinou konverzaci. Toto nyní odpadá. Seznam chatů bude stále po ruce, jak ukazuje snímek obrazovky.

WhatsApp pro tablety aktualizace

Průlomová aktualizace je momentálně přístupná beta testerům. Lze ale očekávat, že se brzy dočkáme ostrého nasazení těchto vylepšení WhatsApp pro tablety.

Dnes nejčtenější

.