Zavřít reklamu

Společnost Google neustále průběžně vylepšuje řadu svých aplikací i služeb, a populární překladač Google Translate netvoří v tomto směru žádnou výjimku. Pokud patříte mezi ty, kteří hojně využívají Google Překladač na webu, máme pro vás dobrou zprávu – webová verze tohoto nástroje totiž získává zbrusu novou funkci, kterou určitě oceníte.

Společnost Google nově u svého Google Překladače zavedla užitečnou změnu. Webová verze tohoto nástroje nyní dokáže převést text z obrázků a následně jej přeložit do požadovaného jazyka. Když přejdete na webové stránky Překladače Google, uvidíte u horního okraje stránky řadu karet. Pokud jste nástroj používali již dříve, můžete si všimnout, že se mezi těmito položkami nyní nachází nová karta. Touto novou kartou je karta Obrázky.

Díky této nové funkci budou moci uživatelé překládat slova, která se objevují na fotografiích nebo snímcích obrazovky. Chcete-li tuto novou funkci použít, stačí nahrát obrázek z telefonu nebo počítače. Po nahrání by měl nástroj bez problémů rozpoznat jazyk na obrázku a přeložit jej do jazyka, který jste nastavili jako výchozí. Na výběr máte ze 130 různých jazyků. Kromě překladu vám nástroj umožní zobrazit srovnání vedle sebe, pokud kliknete na tlačítko s nápisem „Zobrazit původní“. Můžete si také stáhnout přeložený obrázek nebo zkopírovat text. Tato nová funkce Překladače Google pro web využívá stejné generativní adverzní sítě (GAN), které se nacházejí v Překladači AR pro Google Lens. Díky použití této technologie umožňuje nástroji vypadat, jako by plynule nahradil původní text, místo aby překlad překrýval původní text.

Dnes nejčtenější

.