Zavřít reklamu

Ve spojitosti s novými smartphony Samsung Galaxy S23 Ultra a fotografiemi Měsíce, které vypadají opravdu úžasně, se v posledních dnech vedou vášnivé debaty. Podle několika zdrojů společnost Samsung na snímky Měsíce aplikuje v rámci propagace úpravy, aby obsahovaly více detailů a vypadaly lákavěji.

Jak jsme vás informovali ve výše odkazovaném článku, jeden z uživatelů Redditu nedávno poukázal na to, že Samsung s pomocí umělé inteligence upravoval snímky Měsíce, jejichž prostřednictvím propagoval fotografické schopnosti svého Galaxy S23 Ultra, aby vypadaly ještě lákavěji a detailněji. Na první pohled to tak skutečně vypadá, protože detaily jsou příliš velké na to, aby je malý snímač fotoaparátu telefonu dokázal zachytit. Společnost Samsung si však pevně stojí za svým tvrzením, že žádné překrývání obrazu do zmíněných fotografií nepřidává – což neznamená, že by zde umělá inteligence nehrála absolutně žádnou roli.

V reakci na tato tvrzení o falešných snímcích z Měsíce společnost Samsung pro TomsGuide uvedla: „Společnost Samsung je odhodlána poskytovat nejlepší fotografické zážitky ve své třídě za jakýchkoli podmínek. Když uživatel pořídí fotografii Měsíce, technologie optimalizace scény založená na umělé inteligenci rozpozná Měsíc jako hlavní objekt a pořídí několik snímků pro vícesnímkovou kompozici, načež umělá inteligence vylepší detaily kvality obrazu a barvy. Na fotografii nepoužívá žádné překrývání obrazu. Uživatelé mohou technologii optimalizace scény založenou na umělé inteligenci deaktivovat, čímž se vypne automatické vylepšování detailů na fotografii pořízené uživatelem.“ 

Firma odmítá veškerá tvrzení o tom, že Galaxy S23 Ultra aplikuje na snímky Měsíce překryv obrazu založený na umělé inteligenci, aby byly detailní. Společnost uvedla, že uživatelé mohou funkci optimalizace scény založenou na umělé inteligenci vypnout uvnitř nastavení fotoaparátu. Tím se vypne vylepšování detailů na fotografiích pořízených uživatelem. Pravdou nicméně je, že pokročilé procesory v Galaxy S23 Ultra možná používají umělou inteligenci k přidání detailů a umělému vylepšení fotografií z Měsíce. Nejde však o falšování s úplně jiným obrazem Měsíce v pravém slova smyslu, což údajně udělala společnost Huawei u některých svých špičkových telefonů. Jednoduše řečeno, snímek Měsíce pořízený z telefonu Galaxy S23 Ultra není snímek upravený ve Photoshopu.

Dnes nejčtenější

.