Zavřít reklamu

Nothing dnes po měsících spekulací konečně světu odhalil svá nová sluchátka Nothing Ear (2). Láká u nich na zajímavou cenu, ale taktéž spoustu parádních technických specifikací, které by z nich měly vytvořit konkurenci pro sluchátka zaběhlých značek. 

Designově jsou Ear (2) poměrně podobné před rokem a půl představeným Ear (1), přičemž stejně na tom jsou i z hlediska kvality ANC. Dokáží tedy zredukovat hluk až do 40 dB, což není v žádném případě málo. K dispozici je navíc možnost tří režimů ANC, kdy jeden je jen malé tlumení, další je obdobou režimu propustnosti od Applu, kdy do zvukovodů pronikají například hlasy a tak podobně, a třetí pak maximální možné tlumení. Sluchátka si lze donastavit v doprovodné aplikaci Nothing X a to včetně dotykových ovládacích prvků na náušnících. 

Podle slov výrobce se u sluchátek citelně zlepšil a to zejména díky vylepšeným 11,6mm dynamickým zvukovým měničům a vylepšené vnitřní dutině. Potěší ale třeba i podpora kodeku LHDC 5.0 s podporou frekvence až 24 bitů/192kHz rychlostí až 1 Mb/s. Milovníky poslechu hudby z vícero zvukových zdrojů zase nadchne možnost připojení sluchátek ke dvěma zvukovým zdrojům zároveň. K připojení slouží konkrétně Bluetooth ve verzi 5.3, který slibuje perfektní stabilitu v kombinaci s minimální energetickou náročností. 

Jediné, co u sluchátek trochu zamrzí, je jejich výdrž, od které se zřejmě čekalo více. Při aktivním ANC si totiž musí posluchač vystačit se čtyřmi hodinami poslechu, přičemž v případě neaktivního ANC je to 6 hodin a 20 minut. Nabíjecí pouzdro pak přidá sluchátkům dalších 22,5 hodin výdrže v případě aktivního ANC, popřípadě až 36 hodin výdrže v případě neaktivního ANC. Fajn je nicméně to, že lze pouzdro nabíjet jak bezdrátově, tak přes 10W USB-C, díky čemuž by tak mělo být dobito poměrně rychle. 

Co se týče ceny, ta je u Nothing Ear (2) nastavena na 149 dolarů, tedy asi 3300 Kč bez daně a dalších poplatků. Spuštění prodeje je naplánováno na 28. březen s tím, že pro tuzemské uživatele bude nejlepší jejich objednání přímo na stránkách výrobce, nebo po jejich zalistování u tuzemských prodejců. 

Dnes nejčtenější

.