Zavřít reklamu

To, že se chystá Google obrodit tablety s Androidem není žádné tajemství. Ostatně už to bude rok, co jeho náhled ukázal světu, i když na finální provedení teprve čekáme (a dočkat bychom se měli už 10. května na Google I/O). Jeho přidanou hodnotou má být možnost ustavení na dockovací stanici. Informace o ní nyní unikly na internet.

Může za to samozřejmě Amazon, který neuhlídal svou nabídku a již v obchodě publikoval stránku s nabídkou samostatného docku. Kolují totiž informace, že dock bude přímo součástí balení tabletu, samozřejmě si jej budete moci dokoupit i samostatně, a nyní již tedy tušíme, za kolik. Mělo by se tedy jednat o částku 129 dolarů (cca 2 800 Kč).

Tento dock umožní, aby se stal z tabletu chytrý domácí displej a ještě jej rozšíří o kvalitní reproduktor. Stránka Amazonu jej zobrazuje v barvě zvané Hazel, takže by měla samozřejmě ladit s nazelenalou barvou chystaného tabletu. Protože pak ukazuje i datum pro předobjednávky, tedy 10. května, je evidentní, že Google I/O nebude jen o softwaru. Kdy by ale měla začít distribuce k zákazníkům stránka nezmiňuje.

Trh s tablety standardně upadá a Google se tímto propojením dvou světů, tedy právě tabletu a chytré domácnosti, pokusí tento segment nakopnout. O něčem podobném se ostatně spekuluje i s ohledem na iPady Applu, jenže u něho je pořád ticho po pěšině. Apple obecně segment chytré domácnosti víceméně ignoruje, což u něho není překvapivé, protože pružně reagovat na trendy trhu není jeho silnou stránkou. Ani jeho HomePody neodrážejí představu toho, co by si od chytrého reproduktoru zákazníci přáli.

Dnes nejčtenější

.