Zavřít reklamu

Není tomu tak dlouho, co se světem prohnaly informace o tom, že čínský mobilní gigant Oppo, který zažívá v posledních letech velký rozkvět, hodlá spolu se svou dceřinou společností OnePlus opustit značnou část evropského trhu. Obě společnosti sice tato tvrzení již stihly dementovat, nicméně jak se zdá, přeci jen se Oppo v Evropě k něčemu chystá. 

Francouzský technologický portál Frankdroid si všiml toho, že v zemi dochází k velkému propouštění z řad externích marketingových agentur a agentur pro školení zaměstnanců, které spolupracovaly právě se značkami Oppo a OnePlus. Dalším vodítkem, že se minimálně na francouzském trhu něco děje, je přerušení spolupráce Oppa a OnePlus se svým klíčovým dodavatelem, který ve Francii zajišťoval distribuci telefonů. Společnosti mu navíc nemají platit ani nasmlouvané faktury, což způsobilo u distributora nemalé finanční problémy vedoucí mimo jiné k propouštění zaměstnanců, kteří se o produkty Oppa a OnePlus staraly. 

S ohledem na nynější dění ve Francií je velkou otázkou, co se nakonec s Oppo a OnePlus stane. Jelikož však společnosti na dále svorně popírají, že by se z trhu chystaly, je možné, že se zkrátka pokusí o vše starat samy a to primárně online. Jinými slovy, jejich telefony nebudou dostupné fyzicky, ale zákazníci se k nim dostanou jen přes webové stránky, což se sice pravděpodobně projeví určitým způsobem na prodejích, nicméně úspory, které tento krok Oppu přinese, budou pravděpodobně podstatně větší. Vše ale ve výsledku ukáže až čas. 

Dnes nejčtenější

.