Zavřít reklamu

Zakladatel společnosti Nothing Carl Pei potvrdil, že ta v červenci uvede na trh nástupce telefonu Phone (1). V rozhovoru pro Forbes Pei uvedl, že Phone (2) bude v USA dostupný současně se zbytkem světa. To je pro tamní trh vítaná změna, protože loni se tam první telefon společnosti dostal až několik měsíců po svém globálním uvedení.

Když Pei hovořil o svých plánech, uvedl, že americký trh je pro úspěch společnosti nesmírně důležitý a očekává, že chystaný přístroj nabídne spotřebitelům v celé zemi skutečnou alternativu k iPhonu. „Vzhledem k tomu, že USA jsou trhem, kterému velmi dominuje Apple a kde lidé hledající alternativu nemají žádnou skutečnou možnost, představuje to pro Phone (2) dobrou příležitost,“ řekl Davidu Phelanovi z Forbesu.

Pei také potvrdil, že Phone (2) bude mít 4 700mAh baterii, což je o 200 mAh více, než jakou kapacitou disponovala ta v prvním telefonu společnosti. Pro srovnání: Galaxy S23 má 3 900mAh baterii a iPhone 14 Pro Max pak 4 323mAh. Pokud jde o procesor, Pei již dříve potvrdil, že novinka bude dodávána s loňským čipem Snapdragon 8+ Gen 1 namísto nejnovějšího Snapdragonu 8 Gen 2. Při vysvětlování důvodů tohoto rozhodnutí uvedl, že je to kvalitní a osvědčený procesor, který byl od svého uvedení „důkladně testován a průběžně optimalizován prostřednictvím četných aktualizací“. Tento čip podle něj pomůže zajistit špičkový výkon, aniž by stál příliš mnoho, a tím udrží chystané zařízení dostupné.

Nothing hodlá i nadále upřednostňovat uživatelský zážitek před tím, aby se zapojilo do závodu ve specifikacích, a 8+ Gen 1 k tomu společnosti pomůže. Tak či onak, Nothing Phone (2) bude oficiálně představen už za několik týdnů, a tak se uvidí, zda se mu podaří vyrovnat úspěchu svého předchůdce, kterého se údajně celosvětově prodalo 750 000 kusů.

Dnes nejčtenější

.