Zavřít reklamu

Pokud jde o aktualizace telefonů, systém Android bohužel stále zaostává za standardně pětiletým závazkem společnosti Apple. V poslední době to však už vypadá o poznání lépe, protože společnosti jako Samsung začínají přijímat čtyřletou strategii. Nothing Phone (2) jej sice nevyrovná, i tak se jasně snaží.

Na Twitteru totiž oficiální účet společnosti Nothing informoval o krocích, které podniká, aby byla udržitelnější. Na konci svého vlákna pak potvrdila něco, o čem jsme dosud jen spekulovali. Společnost prozradila, že nástupce telefonu Phone (1), tedy Phone (2), dostane tři roky aktualizace Androidu a čtyři roky zabezpečení. Jedná se o stejnou politiku, kterou nabízí i svému prvnímu telefonu a takovou, která prakticky vyrovnává i samotný Google, který ale Pixelům dává 5 let bezpečnostních aktualizací.

Tři roky se pomalu stávají u Android zařízení zlatým standardem. Protože je to pak obvyklá doba přechodu zákazníka na nový model telefonu, dává jistě smysl. Nothing Phone (2) poběží na Snapdragonu 8 Plus Gen 1, bude mít 4 700mAh baterii a na trh bude uveden někdy v červenci. Úniky ještě naznačily, že by zařízení mohlo mít 12 GB RAM, 256 GB interního úložiště a 120Hz adaptivní obnovovací frekvenci AMOLED displeje.

Dnes nejčtenější

.