Zavřít reklamu

Google Pixel Watch byly od svého počátku prodeje nabízeny spolu se slibem aktualizací systému a rozšiřováním funkcí. Google si sice dává na čas, je ale pravda, že tento slib plní. Nyní totiž vychází nová aktualizace, která tu ale měla být již před několika měsíci.

První chytré hodinky Googlu se totiž konečně naučí sledování kyslíku v krvi (SpO2). Pixel Watch jsou na trhu od října loňského roku, kdy pro měření mají potřebný hardware, jen ten software viditelně trvalo odladit déle, než si vývojáři mysleli. Měření funguje jako kdykoli jinde zejména v noci.

Pokles hladiny SpO2 během spánku může být indikátorem různých druhů zdravotních problémů a vzhledem k tomu, že mnoho konkurentů Pixel Watch podobné funkce už dávno nabízí, je skvělé vidět, že podobné sledování konečně nabídne právě i Google. Pixel Watch nicméně dostávají i funkci, která vás upozorní, když je vaše srdeční frekvence výrazně vyšší nebo nižší než váš typický rozsah, když jste v klidu tedy když necvičíte. I toto je u konkurence dlouho běžné.

Kromě toho budou Pixel Watch schopny automaticky pozastavit vaši aktivitu, kdy budou detekovat, že nic neděláte a zase ji spustí, jakmile začnete. Uživatelé Spotify pak dostávají novou dlaždici. Aktualizace jde do světa postupně, ale již byla vydána.

Dnes nejčtenější

.