Zavřít reklamu

Čínská společnost Huawei představila své nejnovější chytré hodinky. Mají dvě velikosti, dva styly designu, vylepšené sledování zdraví za pomoci nových senzorů a i lepší výdrž. Navíc je spárujete s iPhony i Android telefony, takže jdou proti skutečně velké konkurenci v podobě Apple Watch i Galaxy Watch Samsungu.

Velikosti jsou 41 a 46 mm, menší model má výdrž až 7 dní, větší dokonce až 14 dní, což je o 20 % více, než tomu bylo u modelu GT3. Je zde také vylepšený Always On displej, který zobrazuje o 20 % více informací. Větší model obsahuje 1,43“ displej, menší pak 1,32“. Oba to jsou AMOLEDy s rozlišením 466 x 466 pixelů, kdy je hustota 326 respektive 352 ppi.

Senzory TruSeen 5.5+ přináší novou technologii TruSleep 3.0. Ta zahrnuje sledování spánku, které bude sledovat vaše spánkové cykly a pomůže vám zlepšit vaše spánkové návyky. Funkce Sleep Breathing Awareness navíc sleduje během spánku vaši srdeční frekvenci a SpO2 a upozorní vás na jakékoli problémy s dýcháním. Dalším novým přírůstkem je Menstrual Cycle Management 3.0, který je o o 15 % přesnější v předpovědích období prvního dne menstruace než to umí běžné chytré hodinky. Pro venkovní cvičení poskytují hodinky dvoupásmový pětisystémový GNSS s o 30 % přesnějším určováním polohy, a to i když jste obklopeni vysokými budovami.

Důležité také je, že hodinky fungují s iPhony a smartphony s Androidem. Nabízejí také integrace s aplikacemi Strava, Komoot nebo Runtastic. Notifikace chodí z aplikací WhatsApp, Instagram, Messenger, Skype, Signal, Telegram, Viber a klasických SMS klientů, kdy na zprávy můžete i odpovídat.

Hodinky budou dostupné i v Evropě, a to i u nás, už od 4. října. Předobjednávky skrze Huawei Store jsou již spuštěny. Do 15. října, získáte zdarma ještě Huawei FreeBuds SE 2. Huawei Watch GT4 41 i 46mm začínají na 5 999 Kč, nejvybavenější model stojí 9 499 Kč.

Dnes nejčtenější

.