Zavřít reklamu

S představením řady Huawei Mate 60 obnovila společnost výrobu svých čipových sad HiSilicon Kirin s podporou 5G pro použití ve svých chytrých telefonech. Nyní se zdá, že plánuje vyměnit další nakupovaný čip za ten vlastního designu, a to obrazový snímač.

Huawei ve svých telefonech dlouho používá senzory Sony, zvláštní design se dvěma žlutými subpixely místo dvou zelených. Nicméně, leakster Fixed Focus Digital uvádí, že Sony a Huawei neobnovily svou smlouvu – a že Huawei nemá ve svém inventáři žádné další senzory Sony.

To podporuje spekulace, že nadcházející řada Huawei P70 bude používat senzory navržené společností. Ta nicméně musela nedávno vyměnit další část svého kamerového systému. Po ukončení partnerství s Leicou představil Huawei platformu XMAGE včetně zakázkového NPU. Jen dodejme, že Huawei fotoaparáty skutečně šly, protože v žebříčku DXOMark je Huawei P60 Pro pořád na prvním místě, a to před iPhonem 15 Pro, Pixelem 8 Pro i Honorem Magic5 Pro.

Huawei údajně také pracuje na nové pro řadu P70 určené optické čtečce otisků prstů. Společnost samozřejmě nic z toho oficiálně nepotvrdila, měla by tak udělat až se začátkem příštího roku. Huawei ke všemu řečenému nutí situace, kdy si musel vytvořit vlastní alternativy ke komponentám, které dříve dovážel a řada P70 to posune na další úroveň.

Dnes nejčtenější

.