Zavřít reklamu

Jeden z mála výrobců chytrých telefonů, který se snaží konkurovat Samsungu na trhu skládacích telefonů, zveřejnil některé zajímavé zprávy. Společnost Oppo totiž tvrdí, že její ohebná zařízení Find N3 Flip a Find N3 byla certifikována TUV Rheinland na 1 milion otevření, čímž tyto modely jasně překonávají  Z Flip a Z Fold od Samsungu.

Zajímavé je, že po uvedení skládaček Oppo na trh v srpnu letošního společnost uváděla, že zařízení je certifikováno na 600 tisíc otevření. Poté, co byl ale v říjnu odhalen Find N3 (tedy klon OnePlus Open), společnost uvedla, že obě zařízení jsou certifikována rovnou milion otevření.

Proč se přesně toto hodnocení změnilo, není však jasné. Možná se změnila metodika měření, ale to mohou být jen dohady. Možná že také jen Oppo udělalo původně odhad, a až následně se zjistilo, že zařízení zvládne více, než se deklaruje, tak proč to patřičně nezpropagovat.

Naproti tomu Samsung používá k hodnocení „ohebnosti“ svých skládacích telefonů jiný certifikační orgán. Ve spolupráci s Bureau Veritas oficiálně ohodnotil Galaxy Z Flip5 na 200 000 otevření. Nezávislý test ale odhalil, že zvládne na 400 tisíc ohnutí. Oppo tedy uvádí až neuvěřitelné číslo, kterému se může jen těžko věřit a pravděpodobně až čas ukáže, jak na tom skutečně je. Jistě stojí ještě za zmínku, že Galaxy Z Flip5 a Z Fold5 těží z hodnocení voděodolnosti IPX8, zatímco skládací zařízení Oppo jsou odolné pouze proti stříkající vodě na úrovni IPX4.

Dnes nejčtenější

.