Zavřít reklamu

Společnost Realme představila skutečně exkluzivní spolupráci. Pro promo svého telefon Realme 12 Pro+ si pravděpodobně nemohla vybrat luxusnější značku. Tou je švýcarská hodinářská legenda Rolex.

K dispozici bude vlastní varianta smartphonu s modrou kůží a zlatými akcenty na jeho zadní straně. Tento výrobce telefonů již dříve odhalil spolupráci s Ollivierem Saveo, tedy designérem luxusních hodinek, Rolex ale přímo nezmínil, i když použil emoji korunky, což je notoricky známé logo této švýcarské značky hodinek.

Teaser také ukazoval číslovku 28, což může odkazovat na 28. ledna, kdy by mohla být tato spolupráce dále popsána. Zajímavé je, že zobrazená reklama ukazuje model hodinek Rolex Oyster Perpetual Datejust, kdy stojí za zmínku, že Rolex variantu těchto hodinek s takto modrým číselníkem neprodává. Ve finále bychom se tedy mohli dočkat limitované edice hodinek, které mají aktuálně maloobchodní cenu 9 300 EUR ve velikosti pouzdra 36 mm (cca 228 tisíc Kč).

Je poněkud zvláštní, že má Rolex podobnou spolupráci vůbec za potřebí. Jeho hodinky se prodávají na pořadník, tedy že pokud máte o nějaké zájem, musíte se zapsat na čekací listinu, kdy na ní jste do té doby, než se na vás dostane řada. Může to trvat od půl roku pro základní modely až po několik let pro ty z vyšších řad (Submariner, Daytona). Základní model ve své 41mm velikosti pouzdra u nás přitom stojí 6 600 EUR, tedy nějakých 162 tisíc Kč.

Společnost má totiž limitovanou výrobu, kdy dlouhodobě nezvládá (a ani nechce zvládat) pokrývat poptávku. I to právě zvedá cenu hodinek na sekundárním trhu, kdy se na něm mnohdy pohybují o desetitisíce více jen proto, aby na ně nemuseli zájemci tak dlouho čekat.

Dnes nejčtenější

.