Zavřít reklamu

Připravovaný Pixel 8a od Googlu může být výrazně dražší než kterýkoli z jeho předchůdců, alespoň tedy v EU a alespoň jak zmiňují německé obchody. Pixel 7a začínal na 500 EUR (cca 12 600 Kč), ale Pixel 8a má stát 570 EUR (cca 14 500 Kč).

Uvedené ceny jsou za základní 128GB verzi, ta 256GB by měla vyjít na 630 EUR, tedy nějakých 16 tisíc Kč. Jak zmiňují interní výpisy zmíněných prodejců, bude zařízení k dispozici ve čtyřech barvách: černé, béžové, světle modré (Bay) a světle zelené (Mint). Ne všechny ale musí být nabízeny v obou variantách úložiště. Pixel 8a by měl být dostupný v dubnu nebo květnu. Podle předchozích úniků a zvěstí bude mít Google Tensor G3 SoC a 8 GB RAM. Bude mít mnohem kulatější design než jeho předchůdce a bude mít dva zadní fotoaparáty.

A bude to mít těžké. Nejen pro omezenou distribuci samotným Googlem (u nás ho seženete jen ze šedého dovozu), ale i silnou konkurencí a to zejména ze strany Samsungu. Ten před Vánoci vydal Galaxy S23 FE a nyní chystá svá vrcholná áčka v podobě Galaxy A35 a A55, které budou bodovat nižší cenovkou. Pak je zde samozřejmě ještě Nothing Phone (2a), který má potenciál stát se bestsellerem střední třídy.

Dnes nejčtenější

.