Zavřít reklamu

Nadcházející řada Galaxy S25 od Samsungu má velké plány s uložištěm skrze Universal Flash Storage (UFS). Každou další řadou telefonů Samsung vývojáři posílí jak výkon, tak kvalitu, již několik řad po sobě však aspekt rychlosti uložiště nechali stát, přičemž u tohoto modelu se pořádně zaměřili na celkovou strukturu. Rychlejší uložiště by znamenalo rychlejší datové přenosy, stahování a zkrátka všechno, co souvisí s přenosem informací a dat.

Plán o kterém zde píšeme, se nazývá Samsung Semiconductor. Na základě tohoto plánu má Samsung v úmyslu vydat zcela nový čip UFS 4.0 4-lane v roce 2025 ještě před celo-řadovým updatem na UFS 5.0 v roce 2027. V současné době pracují smartphony s operačním systémem Android s uložištěm UFS 4.0, které obsahuje rychlost čtení až 4 GB/s. Zmíněný model, který oficiální vypustí do světa příští rok by měl obsahovat rychlost čtení dvojnásobnou (tedy 8GB/s)!

Rychlejší načítání a efektivnější aplikace umělé inteligence na zařízení je pouze potenciální výhoda řešení uložiště nové generace, která je plánovaná na letošní rok, přičemž vydání se plánuje na rok příští (2025),“ sdělil médiím Samsung skrze sociální média. Technologičtí nadšenci vypočítali, že Samsung Galaxy S25 by měl být první řadou, která nové uložiště bude obsahovat. V roce 2027 pak vyjde UFS 5.0, jehož rychlost uložiště má být údajně až 10 GB/s.

Dnes nejčtenější

.