Zavřít reklamu

Ačkoliv už Samsung uvedl několik velmi kvalitních a dostupných tabletů na trhu, očividně mu to nestačí a v tomto duchu chce pokračovat. Jeden z těch nejoblíbenějších tabletů (Galaxy Tab S6 Lite) má totiž nástupce – Galaxy Tab S6 Lite (2024), kterého Samsung uvedl, aniž by dělal jakékoliv větší promo. Z počátku se lidem zdálo absurdní, že by se Samsung držel 4 let starého pojmenování modelu, nyní je to však oficiální.

Cena tabletu prozatím není jasná, jelikož je to však nástupce jednoho z těch nejlevnějších, nepředpokládá se enormní zdražení. Co se týče designu, zachová si vzhled svého předchůdce, nyní však s přidanou funkcí Mint. Největší změnou v tomto tabletu bude procesor, nejpravděpodobněji Exynos 1280 SoC. Ostatní specifikace zůstávají víceméně stejné – 10,4palcový TFT displej o frekvenci 60 Hz a rozlišením 2000 x 1200, vzadu 8MP fotoaparát s kvalitou videa 1080p a 5MP přední fotoaparát.

Obsahovat bude také slot pro microSD kartu a klasický 3,5mm jack na externí zařízení. Díky své 7 040 mAh baterii celkem vydrží a S Pen rovněž zůstává součást balení. Ačkoliv používá tento nový model tabletu One UI 6.1, pravděpodobně nebude využívat funkce Samsung Galaxy AI navzdory omezením procesoru. Zajímavým faktem je, že i když tento typ procesoru podporuje připojení 5G, tablet bude nabízet pouze LTE.

Témata: , ,

Dnes nejčtenější

.