Zavřít reklamu

V současné době je nejmodernějším a nejpoužívanějším mobilním čipem pro zařízení s operačním systém Android čip Snapdragon 8 třetí generace. Tento čip ovládl trh a kraluje napříč všemi nejnovějšími smartphony s Androidem. Nově však byla odhalena první řada telefonů s nadcházející čtvrtou generací čipů Snapdragon 8 a téměř všichni technologičtí nadšenci jsou zvědaví, zdali převezme po jeho předchůdci roli tržního krále.

Dle tipu od ověřeného informátora by jako první měla na trh uvést mobilní zařízení s čipem Snapdragon 8 čtvrté generace společnost Xiaomi. Dle všeho by ho měli obsahovat smartphony řady Xiaomi 15, přičemž se dalo něco podobného čekat, protože řada Xiaomi 14 byla první řadou, která na trh uvedla mobilní zařízení s čipem Snapdragon 8 třetí generace. První představení proběhne v Číně, stejně jako u předchozího modelu a až poté se rozšíří na globální trh.

Xiaomi drží první práva na uvedení telefonů s čipem Snapdragon 8 čtvrté generace. Za ním následuje OnePlus a iQOO,“ poznamenal datový inženýr Yogesh Brar na svém profilu na platformě X. Prvním smartphonem s tímto čipem v Americe bude potom společnost Samsung, který ho dle odhadů představí s novou řadou Samsung Galaxy S25. Na trh pravděpodobně uvede také přetaktovanou verzi, kterou pojmenuje Snapdragon 8 Gen 4 pro Galaxy. Odborníci tyto informace odhadují na základě předchozích verzí.

Dnes nejčtenější

.