Zavřít reklamu

Ačkoliv jsou elektronické sim karty (eSIM) plnohodnotnou náhradou za fyzické SIM karty už nějakou dobu, stále má s jejich „instalací“ či zavedením spoustu uživatelů problém. K přenosu mezi telefony jsou fyzické karty rozhodně jednodušší variantou, nicméně v současné době již existují mobilní zařízení, které fyzické SIM karty nepodporují a adaptace je tak velice důležitá. Přenos eSIM pro mnoho uživatelů mezi svými zařízeními už tak jednoduchý není.

V případě, že nechcete k přenosu eSIM z jednoho mobilního zařízení na druhé kontaktovat operátora, stačí vám pouze postupovat podle následující několika kroků. Návod je vhodný pouze pro mobilní telefony s operačním systémem Android, které podporují a jsou kompatibilní s eSIM, nelze ji však použít pro přenos z Androidu do konkurenčního iOS. Kontrolu toho, zdali je vaše zařízení kompatibilní s eSIM lze provést pomocí nejrůznějších webů. Zároveň obě zařízení musí být připojené k internetu. Dále postupujte dle následujících kroků:

  1. Postupujte při nastavování mobilu všemi vyobrazenými kroky, dokud se nedostanete na obrazovku „Připojit k mobilní síti“
  2. Stiskněte „Přenést SIM z jiného zařízení“
  3. Na starém zařízení potvrďte okno, které vám vyskočilo
  4. Stiskněte „Další“
  5. Na svém novém telefonu naskenujte QR kód ze starého telefonu
  6. Stiskněte „Připojit a přenést“ na svém novém telefonu

Pokud jste postupovali podle těchto kroků, proces by měl být hotový. Nezapomeňte mít telefony při procesu v dostatečné blízkosti, jinak se může proces zrušit. V několika málo případech byla nutnost kontaktování vašeho operátora, je to ale velice vzácný případ.

Dnes nejčtenější

.