Zavřít reklamu

V říjnu roku 2023 byl na čínský trh uveden model Xiaomi 14 Pro od společnosti Xiaomi. Tento velice očekávaný model však nebyl uveden na globální trh a zůstal tak na „domácím“ trhu v Číně, což zklamalo nespočet technologických nadšenců. Ačkoliv tento celosvětový trůn model 14 Pro neosídlil, jeho nadcházející „bratr“ – model Xiaomi 15 Pro, by měl na globální trh postupem času přijít. Zároveň přinese také jednu velkou novinku.

Oproti předchůdci bude mít model 15 Pro nastavení pro tři 50MP fotoaparáty včetně senzorů, přičemž lišit se budou především v hlavních objektivech a teleobjektivech. Oproti OVX9000, které bylo uvnitř předchozího modelu, si tento budoucí přilepší přesunutím hlavního fotoaparátu s rozlišením 50MP na 1″ snímač OmniVision (OV50K). Ačkoliv tato varianta není v současné době oficiálně spuštěná, v průběhu tohoto roku by měla do zmíněného modelu včetně několik dalších od jiných společností přijít.

Zmíněný teleobjektiv bude poháněn snímačem IMX882 od společnosti Sony, což je oproti snímači ISOCELL JN1 od Samsungu obrovský krok vpřed. Sony má totiž snímač 1 / 1,95″, přičemž ten od Samsungu je o něco větší, s hodnotami 1 / 2,76″.

Dnes nejčtenější

.