Zavřít reklamu

Na trh se chystá nový model smartphonu z dílny společnosti Xiaomi. Představení nejnovější vlajkové lodě mezi Xiaomi smartphony proběhne na tradičním veletrhu Mobile World Congress, který se bude konat v Barceloně na přelomu února a března.

Xiaomi chce rozšířit své modely smartphonů Xiaomi 13 a Xiaomi 13 Pro i mimo svou domovinu, a zpřístupnit je zákazníkům po celém světě. Proslýchá se, že kromě toho bude na letošním světovém mobilním kongresu představen také další exkluzivní chytrý mobilní telefon od Xiaomi, který bude doplněný o Dynamický ostrůvek – tedy o prvek, který loni v září zavedla u svých iPhonů společnost Apple.

Společnost Xiaomi uvedla na čínský trh svůj model Civi 2 loni v říjnu. Uniklé video nyní může potvrdit, že telefon je pro mezinárodní trhy přeznačen na Xiaomi 13 Lite. To není překvapivé, protože Xiaomi je dobře známé svými iniciativami v oblasti rebrandingu napříč zeměmi a regiony, ve kterých působí. Uniklé video má na svědomí Sudhanshu Ambhore, který na záběrech rozbaluje smartphone, jež vypadá zcela totožně jako Civi 2. Součástí balení je 76W nabíječka. V horní části displeje se nachází dva 32MP selfie snímače, přičemž tato komponenta silně připomíná zmíněný Dynamický ostrůvek od Applu. Ačkoli neexistuje žádný oficiální software Xiaomi, který by tomuto oválnému prostoru propůjčil podobné schopnosti iPhone, některé aplikace třetích stran (nejen) z obchodu Google Play to dokážou.

Ambhore ve zmíněném videu dále prozradil další specifikace modelu Xiaomi 13 Lite. Ten by měl být vybaven 6,55″ displejem, osazen čipem Snapdragon 7 1. generace a měl by nabídnout 4500 mAh baterii s podporou 67W nabíjení.

Dnes nejčtenější

.