Zavřít reklamu

Současná doba si v mnoha směrech žádá rychlost, efektivitu a maximální produktivitu. K té mohou často vést zdánlivé maličkosti, obzvlášť při práci na internetu. Google si toho je dobře vědom, proto podle dostupných informací momentálně pracuje na tom, aby uživatelé mohli v prohlížeči Google Chrome pracovat ještě rychleji a efektivněji.

Google Chrome údajně pracuje na zkratce, která uživatelům umožní rychleji zavírat aktivní karty. Zmíněná funkce je zatím ve stádiu vývoje, a datum vydání není známo.mPokud jde o webové prohlížeče, Google Chrome se díky svému neuvěřitelnému výkonu, zabezpečení a rozšířením nachází na vrcholu seznamu. Největší nevýhodou tohoto prohlížeče byla samozřejmě vždy jeho neúměrná spotřeba procesoru a paměti RAM.

Google Chrome je k dispozici také pro smartphony:

Mnoho lidí má při práci v prohlížeči Google Chrome často otevřeno více karet najednou. V současné chvíli lze k zavření aktivní karty použít klávesovou zkratku, případně kliknout na symbol „x“ vedle názvu karty. Obě možnosti se sice zdají být užitečné, ale zavření aktivní karty při desítkách otevřených karet by mohlo být nepříjemné. Proto společnost Google vyvíjí novou zkratku pro zavírání aktivních karet. Server AndroidPolice tento týden citoval jednoho ze svých uživatelů, kterému se podařilo odhalit zatím nefunkční zkratku pro prohlížeč Google Chrome. Funkce byla zaznamenána v Chromium Gerrit, a umožňuje uživatelům zavřít aktivní kartu dvojitým kliknutím. Pokud by si tato funkce našla cestu ke stabilní verzi Chromu, může výrazně ovlivnit použitelnost prohlížeče.

Zavření karty dvojitým kliknutím  má samozřejmě své výhody – například v podobě rychlosti, existuje ale také riziko nechtěného zavření karty. Opětovné otevření omylem zavřené karty je naštěstí v Chromu otázkou několika málo okamžiků. Komu se na oficiální zkratku nechce čekat, může si stáhnout příslušné rozšíření.

Dnes nejčtenější

.