Zavřít reklamu

Tvůrci komunikační aplikace WhatsApp se neustále snaží přinášet uživatelům nové a nové funkce. Těmito kroky si společnost Meta, která momentálně za WhatsAppme stojí, snaží udržet stávající uživatelskou základnu a případně nalákat také nové uživatele. Podle nejnovějších zpráv by se WhatsApp již v dohledné době mohl dočkat další užitečné funkce.

Multiplatformní aplikace WhatsApp patří mezi nejoblíbenější služby poskytující možnost šifrované komunikace, a to především díky neustálému úsilí mateřské společnosti Meta o přidávání nových funkcí. Poměrně velké popularitě se na WhatsAppu těší například funkce mizejících zpráv, v jejímž rámci může po uplynutí stanovené časové lhůty dojít v chatu k automatickému odstranění zpráv. Automatické odstraňování zpráv momentálně funguje v rámci individuálních chatů, v blízké budoucnosti by se ale mohlo rozšířit také na skupinové konverzace.

Server WABetaInfo, který dlouhodobě a spolehlivě informuje o novinkách pro WhatsApp, přinesl v polovině tohoto týdne zprávu o možné podpoře mizejících zpráv u skupinových chatů. Náznak této funkce byl objeven v betaverzi WhatsAppu s označením v2.23.5.71. Nese označení „Expiring Groups“, od tradičního automatického mazání zpráv se ale liší. Podle všeho se totiž jedná o funkci, která by po uplynutí stanovené doby odstranila celou skupinu. Novinka by mohla být přínosem pro organizátory akcí, skupinové cestovní plány, účastníky krátkodobých workshopů a online lékařské konzultace – tedy pro skupinové konverzace, které mají smysl pouze dočasně, a které musí uživatelé mazat manuálně. V současné době probíhá vývoj funkce pro operační systém iOS, verze pro Android na sebe ale jistě nenechá dlouho čekat.

Dnes nejčtenější

.